Persoonlijk advies nodig? Mail klantenservice info@stavs.nl

HMK R155 Grondreiniger zuurvrij

€ 15.90 € 6,95

HMK R155 Grondreiniger zuurvrij

HMK R155 Grondreiniger zuurvrij is een zuurvrije intensieve reiniger. Een superieure, neutrale reiniger voor al het nieuwe en bestaande kalkhoudende natuursteen zoals marmer, solnhofener en travertin maar ook voor tegels en plavuizen. Speciaal ontwikkeld om lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen soepel te verwijderen.

Kan zowel binnenhuis als buitenshuis gebruikt worden.

LET OP: Beperkte voorraad!

Bekijk alle producten van HMK

HMK R155 Grondreiniger zuurvrij

Vooraf: lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien de vloer net gelegd en gevoegd is: - de vloer eerst laten drogen na het voegen (vraag om advies bij uw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging)

Testen: test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om de menggraad, het effect en de werktijd te bepalen.

Werkwijze:

1. Laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur.

2. Verdunnen: afhankelijk van de vervuiling HMK R155 verdunnen met schoon water variërend van 1:1 tot 1:20. Als vuistregel kan het volgende worden aangehouden: zware vervuiling betekent tussen de 1:1 en 1:5, medium vervuiling betekent tussen de 1:6 tot 1:15 en lichte vervuiling betekent 1:16 tot 1:20. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterzuiger adviseren wij HMK Z102 ontschuimer in de waterzuiger te doen (deze vermindert de schuimvorming).

3. Verwerken: Dit dweilend opbrengen met bijv. een mop of een zachte spons, laten intrekken gedurende 10 tot 20 minuten (maar laat HMK R155 niet opdrogen), opschrobben met bijv. een borstel of pad en goed naspoelen met schoon water.

4. Herhalen: Meerdere keren naspoelen kan nodig zijn, zeker als daarna een impregneermiddel (zoals de HMK S234) of polisher wordt gebruikt.

Een tweede en derde keer herhalen van de bovenstaande werkwijze kan nodig zijn voor hardnekkige vlekken.

Achteraf: indien bovenstaande was bedoeld als onderhoud dan kunt u de vloer direct weer in gebruik nemen. Indien bovenstaande was bedoeld om vervolgens de vloer te gaan beschermen, laat de vloer dan 24 uur drogen.

Veiligheid: niet vlambaar. Niet zuurhoudend. Milde geur.

Opslag: bewaar HMK R55 met een temperatuur tussen de 12C en 25C op een droge donkere plek. HMK R55 kan een aantal jaren bewaard worden.

BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN !

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op.

 • 7
  KWALITEIT Producten

  Wij leveren alleen kwaliteit

 • 5
  Scherpe prijzen

  Wij hanteren scherpe prijzen

 • 6
  gratis verzending

  Vanaf 45 euro

 • 8
  VEILIG BETALEN

  Via uw eigen bank