Persoonlijk advies nodig? Mail klantenservice info@stavs.nl

HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger

€ 16.25 € 6,95

HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger

HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger verwijdert een lichte cementsluier, kalkaanslag, urinesteen en zeepresten. Alleen geschikt voor zuurbestendige ondergrond. HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger is een speciaal reinigingsmiddel (concentraat) het verwijdert kalkaanslag, lichte cementsluier, vuil, urinesteen, zeepresten van geglazuurde- en ongeglazuurde wand- en vloertegels, chroom, rvs, glas, enkele kunststoffen, aluminium (geanodiseerd) in sanitaire ruimtes. Vuile tegelvoegen worden weer schoon.

Kan zowel binnenhuis als buitenshuis gebruikt worden.

LET OP: Beperkte voorraad!

Bekijk alle producten van HMK

HMK R159 Tegel- en Sanitairreiniger

Vooraf: lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien het oppervlak net gelegd en gevoegd is: - het oppervlak eerst laten drogen na het voegen (vraag om advies bij uw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging).

Testen: test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om de menggraad, het effect en de werktijd te bepalen.

Werkwijze:

1. Laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur.

2. Verdunnen: afhankelijk van de vervuiling HMK R159 verdunnen met schoon water variërend van 1:1 tot 1:20. Als vuistregel kan het volgende worden aangehouden: zware vervuiling betekent tussen de 1:1 en 1:5, gemiddelde vervuiling betekent tussen de 1:6 tot 1:15 en lichte vervuiling betekent 1:16 tot 1:20.

3. Pas op zuurgevoelige oppervlakken als eloxal, diverse kunststoffen, emaille, marmer, travertin, spiegels en andere niet-zuurbestendige oppervlakken niet met HMK R159 behandelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterzuiger adviseren wij HMK Z702 Ontschuimer in de waterzuiger te doen deze vermindert de schuimvorming.

Achteraf: indien bovenstaande was bedoeld als onderhoud dan kunt u het oppervlak direct weer in gebruik nemen. Indien bovenstaande was bedoeld om vervolgens het oppervlak te gaan beschermen, laat het oppervlak dan 24 uur drogen.

Veiligheid: bij de verwerking van HMK R159 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een adembescherming filter worden dragen. Irriterend voor huid en ogen. Bij aanraking met de ogen grondig met water spoelen en arts consulteren. Niet mengen met andere producten. Bevat zuren. Levensmiddelen verwijderen geur overname mogelijk.

Opslag: bewaar HMK R159 met een temperatuur tussen de 12C – 25C op een droge donkere plek. HMK R159 kan een aantal jaren bewaard worden.

BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN !

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op.

 • 7
  KWALITEIT Producten

  Wij leveren alleen kwaliteit

 • 5
  Scherpe prijzen

  Wij hanteren scherpe prijzen

 • 6
  gratis verzending

  Vanaf 45 euro

 • 8
  VEILIG BETALEN

  Via uw eigen bank