Persoonlijk advies nodig? Mail klantenservice info@stavs.nl

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming

€ 29.95 € 12,50

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming is een gebruiksklaar kleurverdiepende impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Door de impregnering wordt binnendringen van water en vuil voorkomen bij alle natuursteen bewerkingen (zacht en hardgesteente) en kunststeen, niet geglazuurde tegels, baksteen en klinkers binnen en buitenshuis. De kleur en structuur van het oppervlak worden sterk beïnvloed.

Kan zowel binnenhuis als buitenshuis gebruikt worden.

LET OP: Beperkte voorraad!

Bekijk alle producten van HMK

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming

Vooraf: lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Werk op een schoon, droog en vlekvrij oppervlak.

Testen: test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om het effect de hoeveelheid en de werktijd te bepalen.

Werkwijze:

1. schakel de vloerverwarming uit laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur, maak hem grondig schoon en laat hem drogen (max restvochtgehalte 2-4%)

2. Breng HMK S242 met een zachte kwast of een roller met korte haren gelijkmatig aan. Behandel sterk zuigende oppervlakken eventueel na ca. 60 minuten opnieuw. Bij zwakzuigende oppervlakken HMK S42 verdunnen met verfverdunner ca. 1:10.

3. Verwijder overtollig S242 voor het indrogen volledig met wisser, doeken of tissuepapier. Buiten en bij gevels kan HMK 42 ook op het te behandelen materiaal worden gespoten (airless). Binnen 12 uur kan eventueel te veel aan impregneer verwijderd worden met terpentine. Na 12 uur drogen dient men HMK R54 Lösefix –wateroplosbaar- te gebruiken.

Let op! Airconditioning/luchtventilatiesysteem uitzetten! Achteraf: droogtijd is afhankelijk van temperatuur en de luchtcirculatie ca. 4-8 uur. Gedurende deze tijd het oppervlak niet betreden. Oppervlakken van o.a. rubber en kunststoffen, gelakte materialen en oppervlakken die niet bestand zijn tegen oplosmiddelen niet met dit product behandelen of besmetten. De werking van het product ontwikkelt zich in 48 uur.

Veiligheid: bij het verwerken van HMK S242 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een ademmasker met filter dragen. Levensmiddelen verwijderen vanwege geur overname. De achterblijvende vaste stof is niet schadelijk. Buiten bereik van kinderen houden.

Opslag: Bij koel en droog opslaan is HMK S242 ca. 2 jaar te bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren. Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen.

BUITEN BEREIK VAN KINDEREN BEWAREN !

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op.

 • 7
  KWALITEIT Producten

  Wij leveren alleen kwaliteit

 • 5
  Scherpe prijzen

  Wij hanteren scherpe prijzen

 • 6
  gratis verzending

  Vanaf 45 euro

 • 8
  VEILIG BETALEN

  Via uw eigen bank